Toplistán a biztonság és az akadálymentesítés: így áll a szavazás

Harmadik hete zajlik a szavazás, amelyben a helyiek dönthetnek arról, milyen fejlesztésekre fordítsa az Önkormányzat a SUNRISE projektben Törökőr közlekedésének javítására szánt 20 millió forintos keretet.

Az online szavaztok jelen állása szerint a “Biztonságban a suliba, oviba, bölcsibe” projekt vezeti a listát, ami az iskolai szemléletformáló akciók mellett például olyan parkolóhelyek kialakítását is tartalmazza, ahol a gyerekek úgy szállhatnak ki az autóból, hogy ne kelljen az úttestre lépniük.

A második helyezett a legproblémásabb járdaszakaszok és kereszteződések akadálymentesítése. Ez a kerekesszékkel közlekedőknek, a babakocsisoknak, az időseknek is kedvez, de a betervezett taktilis jelek a környék látássérültjeit is segíti majd.

Népszerű még a bringázást segítő “Bringázz a Munkába Törökőr!” kampány, és a “Több kerékpárparkoló és rollertároló” projekt is.

De nem dőlt még el semmi, éles a verseny, és bőven tartogathat még meglepetéseket, hiszen a környékbeliek egészen január 6-áig adhatják le online szavazataikat.

Papíron is várják a szavazatokat: december 21-ig pedig délelőttönként a Bosnyák tér 4. alatt, a ZETI irodában, és Törökőr számos pontján adhatók le a szavazócédulák.

 

Szavazzon, mert az Ön véleménye is számít!  

A CIVITAS SUNRISE projektet az Európai Unió Horizon2020 kutatás-fejlesztési programja támogatja (No: 72 33 65)

2019-09-24T16:16:04+00:00