Tesztidőszak után – Hogyan tovább Ilosvai Selymes tér?

 

Az autómentes tesztidőszak lezárultával a következő lépések várhatóak az Ilosvai Selymes térrel kapcsolatban.

Készül egy összefoglaló elemzés, amely az alábbiakat veszi figyelembe:

Erre az elemzésre épülve alakul ki két javaslat. Egyrészt egy alacsony költségvetésből megvalósítható forgalomtechnikai javaslat amely, előreláthatóan a tesztidőszaknál kisebb autómentes területet fog kijelölni. Ez a változat egyéb forgalom-csillapítási megoldásokat is tartalmaz majd a szűk utcákban előforduló gyorshajtás és útszűkületek kezelésére, valamint a biztonságos közlekedés elősegítésére.

A másik alternatíva egy hosszabb távú fejlesztési terv lesz, amely abban az esetben valósítható meg, ha lehetőség lesz pályázati pénzből a zöldfelület növelésére és a park fejlesztésére, valamint további közlekedésbiztonsági beruházások megvalósítására.

A tesztidőszak mindannyiunk számára tanulságos volt, tapasztalatainak feldolgozása folyamatban van.

Bízunk benne, hogy a lakosság, a térhasználók, az intézmény látogatók nyitottak egymás véleményének, élethelyzetének és igényeinek meghallgatására. A tér jövőjének kialakítása kapcsán mi is erre fogunk törekedni. A környéken élők javaslatait és a közelben lévő intézmények és egyéb szereplők elvárásait megismerve és figyelembe véve kompromisszumos megoldásra törekszünk.

Az elkészült anyag nyilvános lesz, amellyel kapcsolatban kikérjük majd a helyi lakosság és a térhasználók véleményét is várhatóan még október folyamán.

Köszönjük türelmüket, részvételüket, véleményüket és támogatásukat a fejlesztési folyamat teljes időszakában.

 

2023-10-03T15:25:07+00:00