Újra egyesítjük az Újvidék teret

Július 2-án délutántól július 4-én estig tilos gépkocsival behajtani a Szugló utca Újvidék téri szakaszára.

Ezúttal azonban nem csőtörés vagy útfelújítás miatt korlátozzák a forgalmat, hanem azért, hogy erre a hétvégére újra a gyalogosoké, rollereseké, bringásoké, ugróiskolázóké, jógázóké, aszfaltrajzolóké legyen az egész Újvidék tér.

 

Újvidék tér ideiglenes forgalmi rend

Újvidék tér ideiglenes forgalmi rend

 

Szabad a tér, lakjátok be!

Az ideiglenes akció keretében a környékbeliek birtokba vehetik a tér egészét, beleértve a hétköznapokon az autóforgalmat szolgáló úttestet is. Lesz piknik, táncbemutató, sportprogramok, előadások, közös zenélés és ami belefér, meg amivel a környékbeliek megtöltik a teret és az időt.

 

A hétvégi FACEBOOK ESEMÉNYBEN folyamatosan frissül a program! 

 

Az akció célja – amellett, hogy a helyiek több teret kapjanak a szabadidejük eltöltéséhez – az is, hogy megmutassa, a megszokott rutinon túl milyen funkciói lehetnek egy városi köztérnek, és elgondolkodtasson a lehetséges alternatívákon.

 

Háttér

2019. tavaszán egy kísérleti időszakra a SUNRISE projekt keretében az önkormányzat két hétre lezárta az autóforgalom elől a Szugló utca Újvidék téri szakaszát. Az akkori pozitív tapasztalatok és visszajelzések alapján az önkormányzat most újra átadja a terepet helyieknek, így egy hétvégére ismét forgalommentes lesz a teljes Újvidék téri park.

 

Mi legyen Szugló utca Újvidék téri szakaszának sorsa? (minden válaszadó)

Mi legyen Szugló utca Újvidék téri szakaszának sorsa? (Lakossági kérdőív eredménye 2019.)

 

 

A projekt az Európai Unió Horizon2020 programja által támogatott SUNRISE projekt keretében valósul meg. (No 72 33 65)

 

 

2021-07-08T13:29:25+00:00