Sport4U Testvérvárosi program

Sport4U Testvérvárosi program2024-04-10T10:33:53+00:00

Az Európai Bizottság meghirdette a Polgárok, Egyenlőség, Jogok és Értékek Program – Citizens, Equality, Rights and Values Programme (CERV) – program felhívását, melyhez Zugló a „Testvérvárosi program”-on keresztül csatlakozott, sport témájú pályázattal. Zugló és a lengyelországi Racibórz városának együttműködése a “Sport4U” nevet viseli.

 

A program finanszírozást biztosít olyan programokhoz, amik erősítik a polgárok EU irányú elköteleződését, az egyenlőséget, valamint a jogok és az uniós értékek megvalósítását. A program elősegíti a különböző országok lakói közötti cseréket, erősíti a kölcsönös megértést és toleranciát, és lehetőséget ad számukra, hogy a testvérvárosi kapcsolatokon keresztül kiszélesítsék perspektívájukat, valamint kialakítsák az európai összetartozás és identitás érzését.

 

Átfogó célok:

  • A különböző országok állampolgárai közötti csereprogramok elősegítése;
  • Lehetőséget adni a polgároknak arra, hogy felfedezzék az Európai Unió kulturális sokszínűségét, és tudatosítsák bennük, hogy az európai értékek és kulturális örökség jelentik a közös jövő alapját;
  • Az európaiak közötti békés kapcsolatok garantálása és aktív részvételük helyi szinten történő biztosítása;
  • Az európai polgárok közötti kölcsönös megértés és barátság erősítése;
  • Ösztönözni az önkormányzatok közötti együttműködést és a legjobb gyakorlatok cseréjét;
  • A jó helyi kormányzás támogatása és a helyi és regionális önkormányzatok szerepének megerősítése az európai integrációs folyamatban.

 

A projekt céljai:

  • Megerősíteni a kölcsönösséget az önkormányzatok között, amely minden cseretevékenység alapja.
  • Megerősíteni a partnerséget, a közös együttműködő tanulást és az aktív tudásmegosztást az önkormányzatok és a lakosság között.
  • Kihasználni a két önkormányzat közötti együttműködésből fakadó előnyöket a sport és a rekreáció területén, elősegítve a sportiskolai tevékenységek fejlesztését.
  • A jövő Európáját érintő szakmai területek azonosítása és lehetőségek keresése a városfejlesztést illetően innovatív területfejlesztési megközelítésekkel, emberközpontú városképpel és közös kreatív alkotó folyamatokkal.

 

Többhónapos szervezés után véglegesedett a program: 2023. május 25-28-ig lengyel testvéreinket látjuk vendégül, aminek keretében bemutatkozik Zugló civil élete (a Lipták villában hivatalos, civil programokat tartunk előadásokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel) és barátságos focimeccseket szervezünk magyar és lengyel általános iskolások között. Szeptemberben pedig Racibórz füves pályáin bizonyítanak majd a zuglói felsősök, valamint mi ismerkedünk meg a várossal.

 

Megvalósult az Európai Oktatási és Kulturális Ügynökség (EACEA) támogatásával, pályázati azonosító “1090595 — SPORT4U“

SPORT4U testvérvárosi civil programok

április 10th, 2024| SPORT4U testvérvárosi civil programok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2023-ban az Európai Bizottság “Testvérvárosi kapcsolatok” programján keresztül kapunk támogatást Zugló és a lengyelországi Racibórz városának következő együttműködésére, ami a “Sport4U” nevet viseli. Május 25-26. a Lipták Villában civil programokat tartunk, előadásokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel. A

Sport4U Testvérvárosi program Racibórz városával

június 5th, 2023| Sport4U Testvérvárosi program Racibórz városával bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2023-ban az Európai Bizottság “Testvérvárosi kapcsolatok” programján keresztül kapunk támogatást Zugló és a lengyelországi Racibórz városának következő együttműködésére, ami a “Sport4U” nevet viseli. Május 25-26. a Lipták Villában civil programokat tartunk, előadásokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel. A