Pályázati lehetőség szabadidős programok szervezésére – pihenj, sportolj, barátkozz, ismerkedj Zugló utcáin szabadon

Szívesen pihennél vagy sportolnál a szomszédokkal és barátokkal Zugló utcáin? Kerékpároznál, tollaslabdáznál, fociznál ott, ahol egyébként az autók szoktak közlekedni? Most itt a lehetőség, hogy pályázz és támogatást kapj az ötletedhez. Mára nagyon elszokhattunk attól, hogy a kerület utcáit közösségi térként, szabadidős programokra használjuk, a legtöbb kerületi utcában az autós forgalom lehetetlenné teszi ezt. Pedig Zugló utcáit sok helyen gyönyörű fák övezik, több városi kerülethez képest sok a zöldterület, a kerületen folyik keresztül a Rákos-patak, sok helyen egyébként is kicsi az autós forgalom, ezért Zugló utcái és közterületei remek lehetőséget biztosíthatnának a baráti találkozásokra és szabadidős programokra.

Most itt a lehetőség, hogy civil szervezetekkel összefogva egy időre visszafoglaljátok a kerület tereit, hogy szabadidős programokkal töltsétek meg az utcákat, vagy csak időt töltsetek, pihenjetek együtt a szomszédokkal, családdal, barátokkal.

A Zuglói Önkormányzat a Zuglói Közösségi Klímastratégiában megfogalmazott célokkal összhangban pályázatot ír ki zuglói szabadidős, közösségi programok, események támogatására. A pályázat keretében az Önkormányzat 500.000 forinttal támogatja a nyertes pályázókat a program megvalósításban. A pályázati kiírást és a pályázat részletes információit itt éritek el, pályázatokat benyújtani 2022.06.01.-től lehet a pályázati forrás kimerüléséig, de legkésőbb 2022.09.15.-ig, a pályázati elbírálása folyamatosan zajlik a forrás kimerüléséig.

Néhány fontos információ a pályázatról:

A pályázat célja, hogy teszt jelleggel teret adjon Zugló közigazgatási területén lévő, alacsony forgalmú közút gépjármű forgalomtól való ideiglenes elzárására és rekreációs tevékenységekre való megnyitására.

Pályázók köre:

  • Bejegyzett civil szervezet (akik a kerület lakosságával kapcsolatban vannak)

A pályázat keretében lezárandó közútnak minek kell megfelelni:

  • A pályázó csak Zugló Önkormányzata tulajdonában levő közterület ideiglenes lezárására pályázhat
  • Az autós forgalomtól való elzárt terület hossza minimum 500 m kell legyen
  • A közútnak lehetőleg jó minőségűnek kell lennie, azaz kevés úthibával és lehetőleg kátyúmentes útszakasz legyen
  • Az út lehetőleg a hétvégén -tapasztalati jelleggel felmérve- alacsony autóforgalommal rendelkezik
  • Javasoljuk, hogy a helyszínválasztásról kérjék ki a Magyar Kerékpárosklub Észak Pesti csoportjának véleményét

A pályázat időkorlátai:

Az esemény időpontja csak egy db hétvége lehet (48 óra) /amennyiben egy pályázó több eseményt szeretne megvalósítani, arra egyenként kell pályázatot beadnia/

2022-08-29T15:01:28+00:00