Napelemet minden társasházra? – felmérjük az igényeket és a lehetőségeket

Vonzó ötlet napelemekkel borítani a rengeteg lakótelepi panelház, kisebb társasház kihasználatlan tetőfelületeit.

Napelem: előkészítés, tervezés a sikeres beruházás titka

Napelem: előkészítés, tervezés a sikeres beruházás titka

Hatalmas energiatermelési potenciált jelenthetne, ha ezeket a felületeket napelemekkel borítva az áramtermelés szolgálatába állítanák a tulajdonosok, és egy korábbi felmérés szerint a társasházi napelemes fejlesztések népszerűek lennének a helyiek körében.

De az is fontos, hogy a beruházások gazdaságosak legyenek, belátható időn belül megtérülést hozzanak a befektetőknek, és ne jelentsenek további üzemeltetési, karbantartási, elszámolási, pénzügyi bonyodalmakat lakóknak.

Átgondolt tervezés, tények és számok alapján született felelős döntés, egyedi mérlegelés kell megelőzze a kivitelezést. A Zuglói Energiaközösségi Akciók projekt keretében tanácsadással, tájékoztatással, finanszírozási lehetőségek bemutatásával segíti az önkormányzat a helyi lakóközösségek képviselőit sikeres napelemprojektek előkészítésében.

A közös gondolkodás első lépéseként az igények és lehetőségek felmérése zajlik. Az alábbi kérdőívben zuglói társasházi közös képviselők, ingatlanmenedzserek, lakásszövetekezetek vezetőinek véleményét várjuk.

KÉRDŐÍV a többlakásos épületek napelemes beruházási lehetőségeiről

ENES-CE logo

A nemzetközi együttműködési projektet az Interreg CENTRAL EUROPE Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatja. A magyar partner részvétele a projektben a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

2021-01-07T09:06:21+00:00