Elindultak a zuglói ÖkoKörök, jelentkezz csapattagnak!

November elején az ENES-CE Zöldüljünk együtt! projekt keretében elindultak a zuglói ÖkoKörök: két napos képzés keretében 18 jelentkező ismerkedett meg az ÖkoKör Kamrával. A Tudatos Vásárlók Egyesülete munkatársai interaktív előadásokon, csapatépítő játékokon, workshopokon keresztül segítették hozzá a résztvevőket, ahhoz a következő hetekben kialakítsák saját ÖkoKöreiket. Ezek olyan 5-8 főből álló csapatok lesznek, melyek egy-egy csapatvezető mentorálásával 6 héten keresztül tematikus, fenntarhatósággal kapcsolatos játékos feladatokban fognak részt venni és hétről-hétre megosztani egymással tapasztalataikat.

A közösségben, élménypedagógiai módszertannal átadott tudás bevált módszer a fenntarthatósággal kapcsolatos pozitív magatartásformák, életvitel kialakításában: a Tudatos Vásárlók Egyesülete időről-időre felkeresi az egykori ÖköKörök résztvevőit, hogy nyomon kövesse a képzés során kipróbált/elsajátított gyakorlatok alakulását. Kutatásaik alapján a résztvevők szignfikáns többségénél az egy-egy ÖkoKör során tanult zöld életvezetés úgy épül be a mindennapokba – a résztvevők életvitelébe -, hogy az több év elteltével is jelen van, aktív gyakorlatként.

A zuglói ÖkoKör Kamra az étkezés területéhez kapcsolódó fenntarthatósági, gyakorlati szegmenssel foglalkozik. Így, többek között az egészséges táplálkozás, a klímaváltozás és étkezés összefüggései is fontos pillérei lesznek a 6 hetes képzésnek. Köztudomású, hogy az állati eredetű táplálkozás jelentős csökkentése nagyban hozzá tud(na) járulni a CO2-kibocsátás redukciójához, így a bolygóbarát étkezés fontosságának hangsúlyozása az ENES-CE projekt kapcsán is nagy jelentőséggel bír.

A 23 csoportvezető jelenleg – immár az ÖkoKör csapatvezetői készségekkel felvértezve – 5-8 főből álló csapatok kialakításán dolgozik, akikkel mindegy hat héten keresztül fogják végigjárni a karbonkibocsátás-barát étkezéshez kapcsolódó témákat.

Kedves zuglóiak, zöld flow-ra fel! 💚

A következő linken elérhetők az induló ÖkoKörök, közöttük zuglóiakkal is – itt tudtok csatlakozni:

👉bit.ly/okokorjelentkezes 

 

További infók arról, hogy mi az az ÖkoKör

Milyen az ÖkoKör Kamra?

 

A nemzetközi együttműködési projektet az Interreg CENTRAL EUROPE Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatja. A magyar partner részvétele a projektben a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

ENES-CE logo

2021-12-06T14:32:54+00:00