Egyhetes kampány indul a szelektív hulladékgyűjtésért Zuglóban

Május 25. és Június 4. között nagyszabású kampányt indít a Zuglói Önkormányzat, mellyel a szelektív hulladékgyűjtést ösztökélnék a lakosság körében. A kampányban az önkormányzat partnere az FKF Zrt., akik óvodásokhoz látogatnak el foglalkozásokat tartani a gyermekeknek, valamint egy mindenki számára nyitott, online előadással is készülnek a témában. A kampány során 6 darab 5.000 forint értékű kertészeti utalványt is kisorsolnak.

Május 25. és Június 4. között egyhetes lakossági kampányt indít kerületünk önkormányzata. A szelektív hulladékgyűjtést motiváló program az önkormányzat Tropa Verde, magyarul Hulladék.Pont nevű projektjének keretén belül valósul meg. Az Európai Unió URBACT III programjában megvalósuló projekt lényege, hogy a szelektív hulladékgyűjtést ajándékokkal jutalmazza. Ennek megfelelően a Hulladék.Pont záróeseményének is beillő egyhetes lakossági kampány során is lehetőség lesz jutalmat szerezni a szelektív szemét leadásáért.

Az egy hét során az FKF Zrt. Füredi úti hulladékudvarában (Budapest, Füredi u. 74) és Csömöri úti hulladékudvarában (XVI., Csömöri út 2-4.) várják a lakosok szétválogatott hulladékát. A két helyszínen lehetőség lesz egy szelfifal előtt fotózkodni is – ezt a fotót kell feltölteni nyilvánosra állítva a Facebookra a #szelektivhet hashtaggel ahhoz, hogy részt vegyen valaki a kampány végén esedékes sorsoláson, ahol összesen 30.000 forint összértékben találnak majd gazdára kertészeti utalványok.

A kampány során szemléletformáló előadásokkal is készülnek az önkormányzat és az FKF Zrt. munkatársai. Május 25. és 31. között minden nap ellátogatnak zuglói óvodába az FKF szakemberei, ahol gyerekeknek egy félórás interaktív foglalkozáson mutatják be a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát. De nem csak a gyerekek vehetnek részt szemléletformáló előadáson: május 27-én, csütörtökön délután 16.00-tól Kőrös Gábor, az FKF koordinációs menedzsere tart előadást a fővárosi szelektív hulladékgyűjtési rendszerekről és az azokban gyűjthető hulladékokról. A nagyjából félórás előadást egy kötetlen, félórás beszélgetés követi majd, ahol lehetőség lesz kérdezni is a szakembertől a témában.

A Tropa Verde/Hulladék.Pont program 2019 őszén indult Zuglóban és júniusig tart. A program célja az volt, hogy a helyi lakosság környezettudatosságát olyan módon formálja, hogy közben jutalmaz is. A Hulladék.Pont programban bárki részt vehetett, aki szelektíven gyűjti otthonában a hulladékot, majd azt leadta a megfelelő zuglói hulladékgyűjtők egyikében. A leadott hulladékért egy utalványt kapott, amit a projekt honlapján való gyors regisztráció után tudott beváltani különböző kedvezményekre, melyeket helyi cégek és vállalkozások biztosítottak. A projekt így egy körkörös gazdaságot volt hivatott létrehozni, amely összeköti a hulladékátvevő cégeket, a helyi vállalkozásokat és a lakosokat.

 

Facebook esemény itt érhető el

 

A projekt az URBACT III Programban az Európai Unió finanszírozásával valósul meg.

URBACT logo

2021-06-24T11:06:16+00:00