Search
Close this search box.

Közösen az Ukrajnából menekült gyermekek zuglói befogadó ellátásáért

A XIV. Kerület Zugló Önkormányzat a Zuglói Egyesített Bölcsődékkel, a Zuglói Egyesített Óvodával és a MEZŐ TANDEM Közhasznú Egyesülettel, mint együttműködő partnerekkel nyertes pályázatot nyújtott be a Fővárosi Szociális Közalapítvány által kiírt pályázati kiírására.

A pályázatot a Fővárosi Szociális Közalapítvány 7.540.540 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesítette, és a XIV. Kerület Zugló Önkormányzata további 3.231.660 Ft összegű támogatást nyújtott a projekt megvalósításához. A pályázati tevékenységek 2024. május 1. – 2024. október 31. között fognak megvalósulni.

Projektünk főbb célja egy olyan szakmai és érzékenyítő továbbképzés megvalósítása, amely során a résztvevők számára a módszertani tudás mellett hasznos eszközkészletet nyújtunk át, az intézmények számára pedig különböző fejlesztőjáték csomagokat biztosítunk, ezzel hosszútávon segítve a bölcsődei és óvodai szakembereket az ukrán menekült és az idegen anyanyelvű gyermekek fejlesztő integrációjában.

A Zuglói Egyesített Bölcsődék és a Zuglói Egyesített Óvoda gondozóit, nevelőit és óvodapedagógusai számára a képzést a Dr. Mező Ferenc Általános Iskola magyar mint idegen nyelvi munkaközösség (MID) tanárai fogják tartani. A szakmai továbbképzést megelőzően a bölcsődék és óvodák vezetői, valamint a továbbképzésben résztvevők egy-egy alkalmas szaktanácsadáson is részt vesznek, ahol személyesen megismerkedhetnek a szakmai továbbképzést tartó trénerekkel. A három alkalmas továbbképzés a Dr. Mező Ferenc Általános Iskolában fog megvalósulni augusztusban, szeptemberben és októberben. A zuglói tagintézményeknek fejlesztőjáték csomagokat, a képzésen résztvevő bölcsődei és óvodai szakembereknek fejlesztőeszközöket és digitális eszközöket biztosítunk. A továbbképzés zárásaként minden résztvevő rendelkezésére bocsátjuk a továbbképzést összefoglaló, módszertani kézikönyvet. A bölcsődei és óvodai intézményeink alapdokumentumainak ukrán nyelvre való fordítása pedig segíteni fogja az ukrán családok bevonását és tájékoztatását.

A projekt „A zuglói bölcsődék és óvodák intézményrendszerének komplex fejlesztése az ukrán menekült gyermekek integrációja érdekében” az UNICEF Regionális Ukrán Menekültprogram Magyarországi Irodája által biztosított forrásokból, Budapest Főváros Önkormányzata által meghatározott feltételekkel a Fővárosi Szociális Közalapítvány által kiírt és lebonyolított „Ukrajnából menekült gyermekek ellátása és befogadása” nevű koragyermekkori ellátást támogató pályázat keretében valósulhat meg.

A projektről további információ kérhető a mizuglonk@zuglo.hu email címen. 

Linkek

https://www.fszka.hu

https://www.unicef.org

https://www.budapest.hu

https://www.zuglo.hu

Továbbiak

Kapcsolódó Hírek