Ilyen volt az év utolsó Szomszédünnepe!

Idén is megrendezésre került szeretett Szomszédünnepünk a Zuglói Mókavár Óvoda udvarán, ahol a Kacsóh Baráti Kör sátra is megjelent számos érdekességgel!

Fókuszba került a Sárrét Közösségi tér

Bár idén a tervezett időponthoz képest két héttel később, október 7-én került megrendezésre a zuglói Szomszédünnep a Mókavár Tagóvoda udvarán, ennek ellenére hatalmas sikernek örvendett!

Szép számmal voltak jelen környékbeli lakosok az óvoda nagycsoportosainak fantasztikus előadásán, vagy éppen a különböző zenés-, táncos eseményeken, de a Kacsóh Baráti Kör sátránál is nagy tömeg keletkezett. Ez nem csoda, hiszen olyan színes programmal készültek, mint a kutyaterápiás foglalkozás, a csillámtetoválás, vagy a könyv-, és virágcsere. Ezen felül, aki részt vett a Sárrét Közösségi Térhez kapcsolódó tervezésben, vagy hozott magával egy régi fotót a környékről, azt egy gombóc fagylalttal is jutalmazták!

De mi is az a Sárrét Közösségi tér?

Egy olyan alulról szerveződő, közösségi projekt, ami néhány hónapon belül minden környéken lakó számára nagy örömmel és sok lehetőséggel szolgálhat! A tér a Sárrét park 2. címen lesz megtalálható. A projekt azon fázisában van, amikor gőzerővel folyik az ötletelés, mivel lenne a legjobb megtölteni az új teret, amire kiváló lehetőség volt ez az alkalom is!

Nagyszerű volt látni, hogy akik eddig még nem hallottak róla, ekkora lelkesedéssel fogadták a kezdeményezést, és egymás ötletére reflektálva, széles mosollyal az arcukon osztották meg saját véleményüket az asztalnál.

 

A sátor többi része a gyermekektől volt hangos

Ha van, ami sosem megy ki a divatból a gyermekek körében, akkor az a csillámtetoválás, ami most is nagyon népszerű volt. A nap végére szinte minden kis karon díszelgett legalább egy csillogó műalkotás! A kutyaterápiás foglalkozás pedig nagy lázba hozta azokat, akikben tombol a kutyaimádat, ráadásul ez még a szülők számára is érdekesnek bizonyult. Csak úgy, mint a könyv, és virágcsere, így sok régóta porosodó könyv és növény talált új gazdára!

 

Szerencsénkre az időjárás is megkegyelmezett nekünk, és ahogy láttuk, mindenki örömmel távozott a Szomszédünnepről, ami reméljük, jövőre is így lesz! A Kacsóh Baráti Körhöz pedig továbbra is van lehetőség csatlakozni, és részt venni a folyamatokban, amit legkönnyebben a sarretpark2@gmail.com címen tehetnek meg!

 

A “Közösségi Tér kialakítása a Sárrét parkban” projekt Budapest Főváros Önkormányzata és Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata támogatásával valósul meg.

2023-10-26T08:12:47+00:00