Szakértő szemmel Törökőrön

Elkezdődött a részletes, műszaki tervezése azoknak a törökőri miniprojekteknek, amiről a helyi lakosok szavaztak december-januárban, nevezetesen a Tábornok utca környékének forgalomcsillapítása, a vasúti aluljárón való áthaladás biztonságának növelése és az Újvidék tér környékén található intézmények jobb megközelítésének fejlesztése.


Az elmúlt hetekben több szakértői bejárást is szervezett Törökőrön a  zuglói önkormányzat a projekt partnereivel és alvállalkozóival, hogy elkezdődhessen a SUNRISE projektben kiválasztott a fejlesztések pontos tervezése.

Indul a szakértői bejárás Törökőrön 2019 februárjában

Indul a szakértői bejárás Törökőrön

A műszaki, forgalomtechnikai átalakítások tervezéséért felelős Értékterv Kft. szakértői különböző időpontokban is végigjárták a területet, hogy a különböző napok és napszakok közlekedéséről is legyen benyomásuk.

Szemle a Napraforgó óvoda előtti útszakaszon

Szemle a Napraforgó óvoda előtti útszakaszon

“Hiszünk abban, hogy jó terveket csak akkor lehet készíteni, ha az embert állítjuk a középpontba. Itt Zuglóban ennek adottak a lehetőségei: ezt várják el tőlünk. Célunk a környezet olyan fejlesztése, amely egyszerre nyújt biztonságos, kényelmes és nyugodt közlekedési lehetőséget a gyalogosoknak, kerékpárosoknak – különösen az iskolába, óvodába, bölcsődébe járók és szüleik számára. Emellett az is nagyon fontos szempont a tervek készítése során, hogy a fejlesztések a helyiek számára is megszokható és megszerethető változást hozzanak, amelyek erősítik a terület lakóterületi jellegét.” – mondta Barna Zsolt a mérnökiroda vezetője.

Ötletbörze a Bölcsőde utca előtti terület biztonságosabbá tételére

Ötletbörze a Bölcsőde utca előtti terület biztonságosabbá tételére

Külső segítséget is kap a tervezés. A SUNRISE projekt partnere a nemzetközi hírű Koucky&Partners tervezőiroda munkatársa is idelátogatott Göteborgból, hogy szakmai tanácsokkal segítse a megvalósítást, a helyiek bevonását és az eredmények kiértékelését, mérését.

A Tábornok utcai aluljárón most csak gyalogosok mehetnek át szabályosan

Az első terveket várhatóan már idén tavasszal megismerheti és véleményezheti a közösség, a kivitelezés és a tesztidőszak pedig az év második felében indul.

Mérnök urak hajolnak a tervek fölé

Mérnök urak hajolnak a tervek fölé

Egy másik izgalmas kísérleti projekt is megvalósulhat idén tavasszal: az Újvidék teret kettévágó Szugló utcai veszélyes szakaszról az autóforgalom ideiglenes elterelése és a terület átadása a gyalogosoknak. Ha a kísérlet sikerül, hosszú távon egy újabb jókora, a játékra, sétára, zöldítésre alkalmas területtel gazdagodhat a tér.

A CIVITAS SUNRISE projektet az Európai Unió Horizon2020 kutatás-fejlesztési programja támogatja (No: 72 33 65)

2019-09-24T16:12:15+00:00