Közösségi bringatároló épül az AZTA Műhelyben

Közös erővel épül közösségi bringatároló az AZTA Műhelyben.

 

Decemberben vidám sittpakolásra, a helyszín előkészítésére hívja a zuglóiakat az AZTA Műhely a Bosnyák utcai bázisukra. Itt fogják kialakítani egy korábban sitt tárolására használt helyiségben a közösségi bringatárolót, ahol elsősorban teherbicikliket lehet majd biztonságosan, esőtől, hótól védve, zárható térben elhelyezni.

A projekt része az is, hogy a helyszín gazdái a továbbiakban kialakítják a bringatároló használati rendjét, hogy az mindenki közös megelégedésére, hosszú távon fenntartható módon szolgálja a használók igényeit.

Ez a fejlesztés kicsi, de nagyon konkrét lépés a kerület bringabarát működésében, egyben a kerület Fenntartható Klíma és Energia Akciótervének és Klímastratégiájának megvalósításában, a kerékpáros közlekedést elterjesztésében, a közlekedési eredetű légszennyezést és üvegházgáz-kibocsátás csökkentésében.

A közös előkészítés paraméterei

Időpont: december 10. 9:00 óra és 12-én 17:00 óra közt

Helyszín: Bosnyák utca 7/b

Program: sitt pakolása a konténerbe, takarítás, tisztítás, vakolás – ahol kell festés, mázolás, meleg tea, szendvicsek, baráti beszélgetések, jó zene a háttérben.

 

 

 

A bringatárolót az ENES-CE projekt keretében, az Energiaklub, a Zuglói Önkormányzat projektpartnere támogatja.

A nemzetközi együttműködési projektet az Interreg CENTRAL EUROPE Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatja. A magyar partner részvétele a projektben a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

ENES-CE logo

2021-12-06T15:40:39+00:00