Így tárold a rolleredet!

Rollerezni menő, rollerezni divat, rollerezni praktikus. A roller kicsi, könnyű, fel lehet szállni vele a metróra, villamosra. Épp ezért, egyre többen rollereznek.

Így van ez Zuglóban is, aminek persze örül mindenki, aki a környezetbarát közlekedés híve. Gond akkor van, ha annyi kétkerekű gyűlik össze egy helyen, hogy egyszerűen nincs már hová tenni őket. Mi lehet a megoldás?

A rollik rendezett tárolására valós igény merült fel a SUNRISE projekt közösségi tervező workshopjai során, méghozzá az Arany János suliban, ahol jelenleg nincs még megoldva ez a probléma. A gyerekek a reggeli érkezéskor oda támasztják a járgányokat, ahová éppen tudják, aminek jókora kalamajka az eredménye. A rollerek egymás hegyén-hátán várják a tanítás végét.

A SUNRISE egyik fejlesztése lehet, hogy a suliban olyan tárolókat alakít ki az Önkormányzat, ahol a rollerek biztonságban, rendben, egymás mellett várakoznak a gazdájukra.

Egy lehetséges jó megoldással Bécsben találkoztunk. A kis helyigényű rollertámasz bárhol felállítható, a tárolókapacitása a lehetőségekhez és az igényekhez alakítható, és nem csak támasztékot ad, de zárható is.

 

A kis járgányok rendben, türelmesen várják a gazdájukat

Rollerek, sorakozó!

Zárható tároló

Zárható tároló

Ha a megoldás beválik, akkor más helyszíneken, sulikban, munkahelyeken, kollégiumokban is érdemes rollertárolót építeni, mert ha megvan a megfelelő infrastruktúra, az tovább növelheti a rollerek népszerűségét. Több roller, több egészség, kevesebb autó.

A CIVITAS SUNRISE projektet az Európai Unió Horizon2020 kutatás-fejlesztési programja támogatja (No: 72 33 65)

2019-09-24T16:19:58+00:00