GREENENGAGED Európai hálózat a helyi klíma akciókért

Az Európai Únió polgárok, egyenlőség, jogok és értékek program (CERV) finanszírozásában az Európai Unió 13 különböző országában 13 szervezettel együttműködve

 

(Hollandia, Szlovénia, Spanyolország, Olaszország, Franciaország, Málta, Görögország, Szlovákia, Magyarország, Románia, Bulgária, Litvánia, Lettország és Románia) Zugló Önkormányzata is részt vesz a GREENENGAGED projektben.
A “GREEngaged Citizens” projekt a portugáliai Pinhel önkormányzata által támogatott kezdeményezés, amelynek célja, hogy a településeket és a helyi szervezetek az éghajlatváltozás elleni fellépés középpontjai legyenek, és segítsék az éghajlati és környezeti kihívásokat lehetőségekké át alakítani.
A kétéves programban hat országban, köztük Magyarországon Zuglóban többnapos események lesznek, ahol a résztvevő partnerek helyi szervezetekkel, szakértőkkel és fiatalokkal találkoznak cserélnek- eszmét, jó gyakorlatokat, megoldási javaslatokat, eszközöket.
Az éghajlatvédelem tematikáján belül a kultúrák közötti párbeszéd révén lehetőséget ad más európai valóságok megismerésére, megerősítve az aktív részvételt, és támogatni az olyan európai értékeken alapuló társadalmat, mint a szolidaritás és az együttműködés. Az egyes rendezvények során szemináriumok, kerekasztal-beszélgetések, viták, workshopok kerülnek megrendezésre, amelyek célja a közvélemény figyelmét ráirányítani a környezetvédelem, a demokrácia, az aktív részvétel, a szolidaritás és az együttműködés értékeire.

2024-01-22T15:29:51+00:00