Fejlesztések jönnek a Tábornok utca és az Újvidék téri intézmények körül

A SUNRISE projekt 20 millió forintos fejlesztési keretének elosztásról az elmúlt hetekben szavazással döntöttek a Törökőrön lakók és az erre közlekedők. 

A közösségi tervezéssel, problématérképezéssel és szakmai segítséggel kidolgozott nyolc kis léptékű fejlesztés mindegyike a terület biztonságosabb, a lakókörnyékhez illő közlekedésének elősegítését szolgálja.

A Tanácsadó Testület tagja felnyitja a papíron érkezett szavazatok dobozát

A Tanácsadó Testület tagja felnyitja a papíron érkezett szavazatok dobozát

A versenyzők sokáig fej-fej mellett haladva gyűjtötték a szavazatokat, de végső hajrában a Tábornok utcát és környékét érintő két fejlesztés kapta a legtöbb szavazatot. Így 2019-ben a Hungária körút-Mogyoródi-Francia-Kerepesi utak közti terület forgalmának csillapítását és az itt található vasúti aluljárón való biztonságos áthaladást fogja megoldani az önkormányzat.

A Törökőr Tanácsadó testület a papíron beérkezett szavazatokat számolja.

A Törökőr Tanácsadó testület a papíron beérkezett szavazatokat számolja

A harmadik helyezett az Újvidék tér környékén található intézmények megközelítésének javítása lett. A tervben a a környéki  ovik, bölcsi és iskola biztonságos megközelítését, a gyerekek gördülékeny szállítását szolgáló “Puszi és pá!” zónák kialakítása, a parkolás rendezése mellett a gyerekek és szülők szemléletformálását, a gyalogos és bringás közlekedés népszerűsítését is célozza.

[highlight]Induljon a megvalósítás, maradjanak velünk, kövessük együtt az eseményeket!  [/highlight]

 

A szavazás online és papír alapon folyt, a papíron érkezett szavazatokat január 8-ai ülésén számolta össze a Törökőr Tanácsadó Testület. Az ülésről szóló emlékeztető itt olvasható.

A CIVITAS SUNRISE projektet az Európai Unió Horizon2020 kutatás-fejlesztési programja támogatja (No: 72 33 65)

2019-09-24T16:13:44+00:00