Search
Close this search box.
100 kérdés, 100 válasz a vízről

100 kérdés, 100 válasz a vízről

Új telefonos applikációval bővült a hasznos tudást átadó oktatójátékok piaca.

A Városi Vízkör – City Water Circles európai projekt keretében fejlesztett online kvízt a Google Play Store-ból és az Apple Store-ból lehet letölteni.

Hasznos tudás játékosan

A 100 kérdésből és válaszból álló pályán végighaladva rengeteg hasznos tudást gyűjthetünk be a vízről. Megtudhatjuk például, hány éve nem esett eső az Atacama sivatagban, mire használhatjuk az esővizet a háztartásban, miért hasznos a szivacsváros, és itathatjuk-e szürkevízzel az állatainkat.

Az applikációt elsősorban fiataloknak, nagyobbacska gyerekeknek (12 év felett) ajánlják a fejlesztők, de szülői vagy tanári segítséggel a kisebbeknek is garantált a sikerélmény, sőt családi programnak sem utolsó a közös kvízfejtés.

A nemzetközi projektben fejlesztett játék 6 nyelven – a magyar mellett angolul, olaszul, szlovénül, lengyelül és horvátul is – elérhető, így akár nyelvtanulásra is használható.

Ha valaki még több oktatóanyagot keres víz témában, annak ajánljuk a Városi Vízkör elektronikusan letölthető oktatóplakátjait.

A projektről

A City Water Circles, magyarul Városi Vízkör projektben 6 ország 11 partnere, városi önkormányzatok, víz- és csatornázási szolgáltatók, kutatóintézetek dolgoznak azon, hogy a városi vízgazdálkodás kihívásaira választ találjanak, mintaberuházások keretében vizsgálják az adaptálható megoldásokat, és létrehozzanak egy olyan tudásbázist, ami segíti a hasonló problémákkal szembesülő önkormányzatokat. A projekt további célja, hogy példát mutatva bővítse a helyi lakosság ismereteit az észszerű vízgazdálkodásról.

A nemzetközi együttműködési projektet az Interreg CENTRAL EUROPE Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatja. A magyar partner részvétele a projektben a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt nemzetközi weboldala

Interreg Central Europe Logo

Továbbiak

Kapcsolódó Hírek