Tervezzünk közösen április 11-én!

Sok kis fejlesztéssel javuljon Törökőr közlekedése! – Bringa, parkolás, járda

A SUNRISE projekt első, márciusi közösségi tervező workshopján az Újvidék tér és környékének közlekedési kérdéseire keresték a megoldásokat szakemberek segítségével a környéken élők. Az esemény célja az volt, hogy – most még szűrés és előzetes értékelés nélkül – minél több ötletet osszanak meg egymással és a projekt szervezőivel, szakértőivel a lakók, a területet használók.

Ötletben nem volt hiány, a megoldások közt szerepeltek kisebb kaliberű, akár holnap kivitelezhető fejlesztések, például rollertároló az iskolában, a gyerekek biztonságos suliba szállításának közös megszervezése, de jelentősebb tervezést és átfogó közlekedésszervezést igénylő javaslatok, például a teljes terület lakó-pihenő övezeti átsorolása, vagy az összes fekvőrendőr átépítése a mai szabványoknak megfelelően.

A helyzet Törökőr más területein is hasonló megoldásokkal javítható. A nemrégiben napvilágot látott, Törökőr közlekedési problémáit feltáró tanulmány szerint a törökőri lakosság számos olyan esetet említ, ami kisebb, a Sunrise projekt által finanszírozott fejlesztésekkel, kerületi hatáskörben, vagy a kerület és Főváros közti együttműködéssel orvosolható lenne.

A választ adók szerint a kerékpáros közlekedés feltételein javítani kell. A legtöbben a hálózat hiányosságait említették. Nem csak több, hosszabb, a járdától külön vezetett kerékpár sáv igénye merült fel, de a meglévők karbantartása, a nagyobb utakon való biztonságos átkelés és a tárolás kérdése is nagy hangsúlyt kapott.

Kerékpáros problémák

Kerékpáros problémák

 

Az autóparkolás helyigényes dolog, így ez a kérdés nálunk is hangsúlyos probléma. Sokan panaszkodtak a szabálytalan, rendezetlen parkolásra. A túl sok autó más célra fenntartott területektől – a járdától, a bringasávtól, a parkoktól, az utak melletti zöldsávtól – is elveszi a helyet és akadályozza a gyalogos közlekedést.

 

Parkolási problémák

Parkolási problémák

A járdák karbantartása, a járdaszegélyek akadálymentesítése mindenki kényelmét szolgálják. Sokan vannak azonban, akiknek ez nem kényelmi kérdés, inkább a közlekedés alapfeltétele. Az idősek, bottal, kerekesszékkel, babakocsival közlekedők vagy látássérültek számára elengedhetetlen, hogy a járdák akadálymentes, jó minőségű biztonságosan bejárható hálózatot alkossanak.

Találjuk ki közösen!

Találjuk ki közösen!

Gondolkodjunk együtt a megoldásokon! Találjuk ki közösen, hogyan lehet jobban, biztonságosabban, zöldebben közlekedni Törökőrön!

A SUNRISE projekt szervezői közös tervezésre invitálják a törökőri lakosokat, intézményeket és cégeket.
Jöjjön el, ossza meg ötleteit, és legyen aktív tagja a tervezői közösségnek!

[highlight]A közös tervezés időpontja: április 11. 16:30-19:30 Helyszíne: Szent István Király Zeneművészeti Iskola, Columbus u. 11.[/highlight]

Program

16:30-17:30 Ismerjük meg a problémákat közelebbről! – helyszín bejáró séta, indulás a Zenesuli elől
17:30-19:30 Közös tervezés, ötletgyűjtés és javaslatok kidolgozása kerékpáros közlekedés, kulturált parkolás és jó járdák témákban

A jó ötletek kiválasztását a közösségi döntési folyamat, megvalósításukat a Sunrise projekt közel 20 millió forintos kerete segíti.

A sétán és a tervezés alatt közlekedési szakértők segítik a munkát.

Nem tud eljönni? Az Ön véleménye is számít!
Ossza meg ötleteit a www.sunrise.mizuglonk.hu interaktív térképén, vagy küldje e-mailben a mizuglonk@zuglo.hu címre!

2018-03-26T16:25:25+00:00