Ideiglenes autómentes övezet kialakítása az Ilosvai Selymes tér környékén

Júliustól Szeptember végéig ideiglenesen autómentes övezetté válik az Ilosvai Selymes tér környéke és a  Rákospatak utca tér meletti szakasza. Az Ideiglenes autómentse övezet kialakítása lehetőséget ad a lakossági és használói vélemények és tapasztalatok begyűjtésére, az új forgalmi rend tesztelésére, a közösségi tervezésre.

Hosszabb távon a területen található Zugló kezelésében lévő zöld területek, a Főkert kezelésében lévő Ilosvai Selymes park, valamint az FCSM kezelésében lévő Rákospatak part egységes parkfejlesztése a cél, amelyre az Önkormányzat a “Komlex klímaadaptációs és közterület-megújítási program TOP-Plusz 4.1.3.-23” keretében szeretne pályázni.

A park fejlesztésével elsősorban a a tér élhetőségének javítását célozzuk, azaz a használók rekreációs és szabadidős tevékenységének nagyobb és biztonságos teret adni, mindezt forgalom körlátozással, zöldfelületek növelésével és természetközeli megoldásokkal.

Nem cél tehát a téren olyan funkciók elindítása, amely a környékre érkezők számát drasztikusan növelné, hanem olyan teret szeretnénk kialakítani, amely a jelenlegi park minőségét, rekreációs lehetőségeit növeli az alábbiak szerint:

  • forgalomcsökkentés
  • zöldfelület növelés
  • Rákos-patak revitalizáció
  • kerékpárút fejlesztés
  • klímaadaptáció és zöldintenzitás növelés
  • új elemek (madárodú, utcabútor, fűszerkert, fasor)

A park jövőjéről közösségi tervezéssel gondolkozunk közösen a környék lakóival és a parkfelhasználókkal, amely alkalmakról a Mizuglonk Facebook oldaláról tájékozódhatnak majd.

2023-07-13T12:15:04+00:00