Biztonságosabb lett a gyalogosközlekedés a Tábornok utca és az Újvidék tér környékén

Elkészültek a forgalomcsillapítási fejlesztések a SUNRISE projekt két célterületén. A Tábornok utca és az Újvidék tér környékén 30-as zóna, fekvőrendőr, járdaszintre kiemelt zebra és kereszteződés, a látássérülteket segítő taktilis jelek, kiszélesített járdafülek szolgálják a gyalogosok, azon belül is főként a gyerekek biztonságát.

Ahogy korábban írtuk itt és itt , a helyi lakosság szavazatai alapján és a Törökőr Tanácsadó Testület segítségével kiválasztott és megtervezett beruházások kivitelezése idén tavasszal kezdődött, és áprilisban-májusban be is fejezte őket a kivitelező.

Nagyon praktikus beavatkozások ezek, különösen az oktatási, nevelési intézmények, játszóterek környékén, hiszen a kisebb sebesség nem növeli igazán az autózók utazási idejét, de nagyságrenddel csökkenti a balesetek kockázatát.

A projekt hasznai azonban messze túlmutatnak néhány fizikai beavatkozáson. A SUNRISE-zal Zugló Önkormányzata olyan kísérleti projektben vehet részt, és próbálhatja ki a közösségi tervezés minden fázisát, amelyben az urbanisztikai, közlekedési, közösségfejlesztési szakmák legjobb hazai és nemzetközi szakértői segítik, és tudományos alapossággal elemzik a folyamatokat, miközben a résztvevő önkormányzatok egymástól is folyamatosan tanulnak.

És most lássuk a tervezési, előkészítési hosszú folyamat eredményét!

Kezdődnek a munkák a Szugló utcán 

Járdajavítás is lesz

 

Tesztüzem

Tesztüzem

 

Halad a munka

Kiemelt útszakasz a Tábornok-Francia utca kereszteződésénél

Jól látszanak a taktilis jelek az új járdaszegélynél

Burkolatcsere az aluljárónál (Tábornok utca)

Kiemelt útszakasz építés közben

A környékbeliek tájékoztatása is fontos elem

Átkelést segítő, forgalomlassító bukkanó a Bölcsőde utcán

 

Babakocsival is könnyebb: összekötés az Újvidék tér két fele közt

 

Minden közreműködőnek nagyon köszönjük a hozzájárulást, részvételt, és szeretnénk külön kiemelni a Törökőr Tanácsadó Testületet áldozatos, kitartó, önkéntesen végzett segítő munkájukért!

A tanulmányút az komoly dolog

A tanulmányút az komoly dolog

 

 

 

A beruházások az Európai Unió Horizon2020 programja által támogatott SUNRISE projekt keretében valósulnak meg. (No 72 33 65)

2021-05-17T13:46:24+00:00